Oldal kiválasztása

A befizetést teljesítők között januárban 2 laptopot, 3 tabletet, valamint 4 db bluetooth hangszórót sorsolunk ki!

NÖVELHETED nyerési esélyeidet, ha magasabb összeget fizetsz be, mivel annyiszor szerepelhetsz a sorsolásra jogosultak között, ahányszor 50 000 Ft-ot befizettél! Befizetésedre 20% adókedvezményt kapsz, így duplán nyersz! Mindenki részt vesz nyereményjátékunkban, aki összesen legalább 50 000 Ft egyéni tagdíjbefizetést teljesít.
FONTOS! Azok a befizetések számítanak bele a játékba, amelyek a pénztárba december 31-ig beérkeznek!

 

Mit kell tudni az Egészség- és Önsegélyező Pénztárról?

 

Ma már egyre többen és egy többször veszünk igénybe magánegészségügyi szolgáltatásokat. Ennek általában az az oka, hogy túl hosszú a várólista, hónapokat kell várni egy-egy vizsgálatra, konzultációra vagy beavatkozásra.

Egy felmérés szerint a 20 és 65 év közötti magyarok 58 százaléka vett már igénybe magánegészségügyi szolgáltatást, melynek költségeit saját zsebből fizette, pedig ezek a költségek általában eléggé megterhelőek. A felmérés alapján úgy tűnik, nincs benne igazán a köztudatban az, hogy egészségbiztosítást lehet kötni. Igaz, ez a járvány alatt egy kicsit változott: 12 százalék gondolkozott el azon, hogy kötne egészségbiztosítást vagy kiegészítőként beletenné már meglévő biztosításába ezt az opciót.

 

Az egészségbiztosítás mellett egy másik lehetőség is van, mégpedig az egészségpénztárak.

 

A Generali Egészségpénztár 2002. szeptember 22-én kezdte meg a működését, melynek alapelve a társadalombiztosítás által egyáltalán nem, vagy csak részben támogatott ellátások kiegészítése és az aktív életkorban megjelenő egészségügyi kockázatok csökkentése.

A pénztárban az egészségcélú kiadásaink számolhatók el, ráadásul a pénztári tagsággal és tagdíj befizetésekkel adókedvezmények vehetők igénybe.
2016-tól a Generali Egészségpénztár Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztárrá alakult.

 

Miért előnyös az egészség- és önsegélyező pénztári tagság?

 

– Adókedvezmény vehető igénybe
Az Ön egyéni tagdíjbefizetéseire, eseti befizetéseire 20% személyi jövedelem adó-visszatérítés vehető igénybe, ezen kívül az igénybe vett prevenciós szolgáltatásokra illetve a legalább 24 hónapra lekötött tagdíjbefizetésekre további 10-10%-os SZJA kedvezményt érvényesíthet. Az adókedvezmény mértéke éves szinten maximum 150 000 Ft lehet, a visszaigényelt adókedvezmény pedig egészségszámláján 100%-ban jóváírásra kerül.

– Kamatadó mentes
A Pénztár által elért hozamokat, amelyek az Ön egyéni számláján lévő megtakarítását gyarapítják, nem terheli kamatadó.

– Hozzátartozók számára is elérhető
A Pénztár szolgáltatásait az Ön által megjelölt közeli hozzátartozói – házastárs, egyenes ágbeli rokon (nagyszülő, szülő, gyermek, unoka), testvér és élettárs – is igénybe vehetik.

– Örökölhető
A pénztártag törvényes örököse, ill. a tag által megjelölt kedvezményezett a tag halála esetén (adó- és illetékmentesen) örökli a felhalmozott megtakarítást.

– A tagdíjfizetést munkáltatója részben vagy egészben átvállalhatja.

További információ:

Magyar Ferenc  telefon: +36 20 579 2568

Kapuvár: Sipőcz Karolina   telefon: +36 30 552 1548

 

kép: freepik.com